Fatih Sahn-ı Semân Eğitim Araştırmaları Merkezi

8 İlden Öğrenciler Sahn-ı Semân Türkiye 2023 Yaz Programında Buluştu


Türkiye’nin muhtelif şehirlerindeki İlahiyat/İslami İlimler lisans öğrencilerinin akademik gelişimine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan Sahn-ı Semân Türkiye Programı, bu yıl yaz dönemini İstanbul Fatih Sahn-ı Semân Eğitim Merkezi’nde ilk öğrencilerini ağırlamaya başladı.

Iğdır, Artvin, Ordu, Sinop, Gaziantep, Yozgat, Muğla ve Kırklareli İlahiyat/İslami İlimler fakültelerinde bulunan ve 22-23 eğitim döneminde Sahn-ı Semân Türkiye programına kayıtlı olarak öğretim görmüş öğrencilerimiz arasından seçilen öğrencilerimiz Sahn-ı Semân Medresesinde yüz yüze eğitime başladılar. Program boyunca birçok branşta uzman eğitimcilerin vereceği seminerlere katılım sağlayan öğrenciler bu seminerlerde akademik kariyerlerine katkı sağlayacak yeni isimlerle tanışma imkânı elde etmiş olacaklar. İlahiyat/İslami İlimler alanı dışında muhtelif branşlardaki hocalarla da tanışıklıklarının olması hedeflenen yaz programı seminerleri planlandığı şekliyle devam edecek.

Sahn-ı Semân Türkiye Yaz programında öğrencilerimiz aynı zamanda şehir dışı etkinlikleri kapsamında Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa’nın önemli yerlerini tanıma fırsatı elde ettiler. Program sonuna dek İstanbul'un tarihi dokusunun tanıtılacağı kültürel gezilerle de rehberler eşliğinde mekan ve şehir bilgisi eğitimi devam edecek.